Auto ei kuulu kaupunkiin

Auto, tuo monien rakastama kulkuneuvo suoraan 50-luvulta! Suomessa autoja on ollut suhteellisen vähän aikaa. Auto on silti vaikuttanut suuresti kaupunkiemme muotoutumiseen ja toiminut suurimpana syynä sille, että rakentaessamme Suomen kaupunkeja, on tuhottu valtavasti metsää.

Auton aika kaupungissa on kuitenkin ohi. Kaupunkikulttuurin uusi tuleminen ja ilmastonmuutos on herättänyt myös kaupungit pohtimaan liikkumista. Urbaania ja elävää kaupunkia painottava suunnittelu on ohjannut tiivistämään jo rakennettuja alueita ja säästämään kaupunkien reunalle jääviä viheralueita. Tiiviseen kaupunkiin auto ei enää mahdu, sillä tilaa parkkipaikoille tai leveille moottoriteille ei ole.

Tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin osa liikenteen rahoista käytetään kuitenkin edelleen autoiluun. Meidän tulee panostaa huomattavasti enemmän kestäviin liikennemuotoihin. YK:n suosituksen mukaan kävelyyn ja pyöräilyyn tulee ohjata ainakin 20% liikenneinfrainvestoinneista.

On aika ohjata ihmisiä kohti kestäviä liikkumisen muotoja. Otetaan suurilla kaupunkiseuduilla käyttöön ruuhkamaksut ja panostetaan kaupunkien raidehankkeisiin, jotta jokaisella on mahdollisuus elää ilmastokestävissä kaupungeissa!

Auta rakentamaan ilmastokestävää Suomea ja lahjoita kampanjaan: http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

ja tule mukaan tekemään kampanjaa liittymällä tukiryhmään: http://facebook.com/groups/samelinjengi/

Start typing and press Enter to search