Ilmastokestävät kaupungit ja hiilineutraali Suomi

Ilmastonmuutoksen torjunta on aikamme polttavin kysymys. Isoja ilmastotekoja tehdään siellä, missä massat ovat – kaupungeissa.

Kaupunkien painoarvo maailmassa kasvaa jatkuvasti – yli puolet maailman väestöstä asuu kaupungeissa ja Suomessakin seitsemän ihmistä kymmenestä asuu suurimman 14 kaupunkiseudun alueella. Tulevaisuudessa muuttoliike kaupunkeihin tulee olemaan vielä entistä nopeampaa.

Siksi on keskeistä, että kaupungit suunnitellaan fiksusti ja niistä tehdään ilmastokestäviä. Suomen pitää olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, jotta maapallon lämpeneminen voidaan pysäyttää 1,5 asteeseen. Tarvitaan kiireellisiä toimia.

Meidän pitää rakentaa tiiviitä kaupunkeja, joissa liikutaan kestävästi ratikalla, pyöräillen ja kävellen. Kaupunkeja, jotka eivät polta fossiilisia polttoaineita, vaan joissa energiantuotantoa hoidetaan esimerkiksi tuulella, auringolla ja maalämmöllä. Kaupunkeja, joissa panostetaan kasvisruoan tarjontaan ja joissa lihan kulutusta vähennetään. Näihin muutoksiin tarvitaan sekä valtion tukea että päästöjä rajoittavia kieltoja.

Kaupungeissa lepää ilmastonmuutoksen torjumiseen tarvittava voima. Tällä hetkellä valtiot eivät saa aikaan tiukkoja päästövähennystavoitteita. Monella kaupungilla sen sijaan on tiukemmat hiilineutraaliustavoitteet kuin valtioilla, joihin ne kuuluu. Tahtoa ja keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan on. Aikaa odotteluun ei ole – rakennetaan yhdessä kestäviä kaupunkeja.

Auta rakentamaan ilmastokestävää Suomea ja lahjoita kampanjaan: http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

ja tule mukaan tekemään kampanjaa liittymällä tukiryhmään: http://facebook.com/groups/samelinjengi/

Start typing and press Enter to search