Kohti kestävämpää autoilua

Kohti kestävämpää autoilua – kielletään uusien polttomoottoriautojen myynti 2027!

Kestävät ja tilatehokkaat liikkumismuodot, kuten joukkoliikenne, kävely ja pyöräily, eivät valitettavasti ole kaikkialla Suomessa vaihtoehto. Siksi tarvitaan myös vähäpäästöisiä autoja.

Tällä hetkellä yli 90% liikenteen päästöistä seuraa tieliikenteestä. Auton päästöistä taas suurin osa, jopa 80%, syntyy käytön aikana kun poltetaan fossiilisia polttoaineita, kuten bensaa ja dieseliä. Liikenteessä olevista autoista 99% käyttää fossiilisia polttoaineta. Muutoksen tulee siis olla todella suuri – ja nopea.

Onneksi autovalmistajat ovat lähteneet innolla kehittämään sähköautoja. Meidän tulee kuitenkin antaa tälle kehitystyölle vähän lisämotivaatiota ja selkeä signaali kieltämällä uusien polttomoottoriautojen myynti, jotta liikenteen päästöt saadaan putoamaan tarvittavalla vauhdilla.

Suomen ilmastopaneelin mukaan liikenteen päästötavoitteiden saavuttamiseksi uusien polttomoottoriautojen myynti tulee kieltää 2027 mennessä. Samanlainen päätös on tehty jo kymmenessä eri maassa, mukaanlukien Tanska ja Norja. Ruotsin hallitus suunnittelee kiellosta päättämistä.

Myös Suomen tulee kannustaa kestävämpään autoiluun! Kielletään uusien polttomoottoriautojen myynti 2027 mennessä.

Auta rakentamaan ilmastokestävää Suomea ja lahjoita kampanjaan: http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

ja tule mukaan tekemään kampanjaa liittymällä tukiryhmään: http://facebook.com/groups/samelinjengi/

Start typing and press Enter to search