Olen ehdolla europarlamentti- vaaleissa!

Olen ehdolla europarlamenttivaaleissa!

Politiikkaa tulee tehdä parempaa tulevaisuutta varten. Tulevaisuus kuuluu nuorille ja vielä syntymättömille sukupolville.

Mutta mitä Euroopan unioni tarkoittaa nuorille?

Kun mä olin 19, lähdin ensimmäistä kertaa reilaamaan. Se avasi silmiä: asuttiin tanskalaisten nuorten muusikoiden luona pienellä maatilalla vain 20 minuutin junamatkan päässä Kööpenhaminasta.

Vain päivää aiemmin istuttiin ranskalaisten kaverusten kanssa oluella Bruggessa Belgian puolella, vain tunnin päässä heidän Ranskassa sijaitsevasta kodistaan. Erilaisten ihmisten tapaaminen ja erilaisten paikkojen kokeminen toi Euroopan lähelle – itsensä tunsi osaksi eurooppalaista yhteisöä.

89% nuorista kokee itsensä euroopan unionin kansalaiseksi. Nuorille eurooppa ei koostu raja-aidoista ja passintarkastuksista. Nuorten eurooppa on avoin.

Nuoret haluavat olla osa eurooppalaista yhteisöä ja liikkua vapaasti. Ja meidän tulee mahdollistaa se, mutta ilmastoystävällisesti. Tällä hetkellä erittäin saastuttava lentolippu maksaa kymmenen kertaa vähemmän, kuin sata kertaa ilmastoystävällisempi juna. Laitetaan siis lennot verolle koko Euroopassa ja pidetään huolta, ettei ilmaston tuhoaminen ole halvin vaihtoehto liikkua.

Rakennetaan junien Eurooppa. Raiteet yhdistävät ilmastokestävät kaupungit toisiinsa ja mahdollistavat matkustamisen helposti ja nopeasti kaupunkikeskustasta toiseen. Tänään Suomesta täytyy matkustaa ilmastoa kurittaen joko lentämällä tai laivalla, jotta pääsee junalla Eurooppaan. Huomenna yhdistetään Suomi Eurooppaan: tunneli Tallinnaan ja yöjunalla Berliiniin.

Jokaisella nuorella tulee olla mahdollisuus kokea eurooppalaisen yhteisön moninainen kulttuuri.

Laajennetaan Free Interrail -ohjelma koskemaan jokaista eurooppalaista nuorta: annetaan jokaiselle 18-vuotta täyttävälle ilmainen interrail-lippu, sillä kaikilla tulee olla mahdollisuus reilata läpi Euroopan.

Monilla myös opiskeluaikojen parhaat muistot liittyvät Eurooppaan. Vaihto-opiskelu toisessa maassa tutustuttaa uuteen ja luo ystävyyksiä yli maiden rajojen. Kolminkertaistetaan Erasmus-rahoitus ja autetaan nuoria myös opiskelemaan ympäri Euroopan.

Samalla täytyy muistaa, että paras nuorten liikkuvuutta lisäävä toimi on riittävä toimeentulo. Huolehditaan, että jokaisella nuorella on mahdollisuus myös matkustaa. Otetaan käyttöön Euroopan laajuinen pieni perustulo ja kannustetaan jäsenmaita varmistamaan jokaisen nuoren riittävä toimeentulo.

Suurin nuorten tulevaisuutta koskettava kysymys on ilmastonmuutos. Meidän tulee kuunnella nuoria ja ottaa ilmastonmuutos tosissaan. Siihen tarvitaan paitsi kunnianhimoisia kansallisia tavoitteita, myös koko Euroopan laajuisia toimia.

Suomesta tulee tänä vuonna EU:n puheenjohtajamaa.
Koko Euroopan unionin tulee ottaa ilmastojohtajan paikka kansainvälisessä politiikassa. Me olemme ensimmäinen sukupolvi, joka on niin huolissaan ilmastonmuutoksesta, että on valmis tekemään riittävät toimet sen pysäyttämiseksi. Samalla me olemme myös viimeinen, joka ehtii tehdä asialle jotain, ennen kuin on jo liian myöhäistä. Nyt on aika toimia. Nyt on pakko toimia.

Nyt on aika rakentaa nuorten Eurooppa: Ilmastoa puolustava, vapaata liikkuvuutta ja ihmisioikeuksia edistävä Eurooppa.

Auta rakentamaan liikkuvampaa Eurooppaa ja lahjoita kampanjaan osoitteessa http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

Haluatko olla mukana tekemässä kampanjaa? Laita viestiä 0504066855 tai sameli.sivonen@vihreatnuoret.fi. Jokaiselle, joka haluaa muuttaa Eurooppaa, löytyy varmasti kampanjasta tekemistä!

Start typing and press Enter to search