Pistorasioita puistoihin ja kaupunkitilaan!

Jätin seuraavan valtuustoaloitteen yhdessä 16 muun valtuutetun kanssa kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.5.2018.

Paikkaan sitomattoman työn määrä kasvaa nyky-yhteiskunnassa. Samaan aikaan Helsingissä on valtavasti kauniita puistoja, joissa näin aurinkoisella kesäsäällä on mitä mahtavinta viettää aikaa. Maailman parhaassa kaupungissa kaupunkitilaa käytetään luovasti: puistoissa voi tehdä töitä tai pelata vaikkapa Pokemon Go:ta. Monet nykypäivän aktiviteetit vaativat kuitenkin sähköä, ja kannettavista laitteistamme on nopeasti akku loppu.

Siksi me allekirjoittaneet valtuutetut esitämmekin, että Helsingin kaupunki selvittää pistorasioiden tuomista puistoihin ja kaupunkitilaan. Puistoissamme on tähän jo yksi vastaus: valaistuksen vuoksi puistoista löytyy jo sähköverkko – ei vaadi suurta tekniikkaa, että esimerkiksi valopylvään kylkeen asennetaan verkkovirtaa tai mobiililaitteille hyvin riittävää 12V virtaa tuottavia pistorasioita.

Muualta pistorasioita jo löytyy! Esimerkiksi Porissa on tehty kokeiluja aurinkosähköllä toimivista latauspisteistä, joita on sijoitettu penkkeihin. Aurinkosähköratkaisut tuovat helpon ja ekologisen vaihtoehdon verkkovirran tuomiseksi puistojen käyttäjille. Esitämme, että kaupunki selvittää myös näiden eri käytäntöjen käyttöönottoa kaupungin puistoverkossa.

Start typing and press Enter to search