TULEVAISUUDEN HELSINKI

Mulla on unelma rennosta ja ystävällisestä Helsingistä, joka toivottaa kaikki tulijat tervetulleiksi ja rakentuu asukkaidensa näköiseksi paikaksi. Helsingistä, jossa tapahtuu ympäri vuoden siistejä asioita. Helsingistä, jossa on helppo liikkua paikasta toiseen, jossa on enemmän tiiviitä ja eläviä asuinalueita ja tilaa tapahtua. Helsingistä, joka on edelläkävijä tulevaisuuden asumis- ja energiaratkaisuja mietittäessä.

Asukkaidensa näköinen, sykkivä ja värikäs Helsinki 

Tulevaisuden Helsinki elää. Koko ajan tapahtuu jotain. On kaupunkifestareita, piknikkejä ja sompasaunoja. Kirjastoja ja kirpputoreja. Viihtyisä kaupunki on elävä ja välittävä kaupunki. Tiivis kaupunki, jossa ihmisillä on paikkoja olla ja viettää aikaa, puistoja, vapaata julkista tilaa. Nopeaa, kätevää ja ekologista joukkoliikennettä, helppoa fillarointia, enemmän kaupunkipyöriä ja pyöräteitä, lisää tilaa kävelylle ja elämälle kaupunkitilassa. Siirretään autoilta tilaa ihmisille ja paremmille liikkumismuodoille. Väliaikaistiloja ja paikkoja missä tehdä ja toteuttaa projekteja ja tapahtumia helposti matalalla kynnyksellä. Taidetta löytyy niin  julkisina taideteoksina osana kaupunkia, sisätiloissa museoissa ja gallerioissa, kuin graffiteina värittämässä kaupungin harmautta.

Kaikille mahdollisuus syntyä ja muuttaa Helsinkiin

Kaupungit kasvavat tällä hetkellä valtavasti, ja suurin paine kohdistuu pääkaupunkiseudulle ja erityisesti Helsinkiin. Helsinkiin tulee seuraavan 30 vuoden aikana 200 000 uutta asukasta. Uusia helsinkiläisiä syntyy ja toisia muuttaa. Ihmiset haluavat lähelle palveluita, ja mä toivon, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan tästä kaupunkimaisesta asumisesta. Samaan aikaan on tärkeää pitää huolta Helsingin rikkaasta ja kauniista kaupunkiluonnosta. On rakennettava tiivistä kaupunkia säästäen viheralueita rakentamiselta. Nuorten ja opiskelijoiden asiat on tulevaisuuden Helsingille tärkeitä, eikä nuoria tyyppejä koskaan ole liikaa Helsingissä. Tähdätään World Student Capitalin tavoitteisiin. Meidän pitää mahdollistaa lisää opiskelija-asumista. Se on tehokasta rakentamista ja tuo lisää osaajia kasvavaan kaupunkiimme.

Kohti kansainvälistä metropolia!

Me ollaan pieni maa syrjässä Euroopassa, mutta Helsingillä on potentiaalia olla todella vetovoimainen paikka. Tukholma julistaa itseään Capital of Scandinaviaksi, tehdään Helsingistä koko Pohjois-Euroopan pääkaupunki. Rakennetaan tunneli Tallinnaan ja yöjuna Berliiniin. Suomi tarvitsee osaajia ulkomailta, ja Helsinki on paikka, minne porukka haluaa tulla. Meillä on eläväinen kaupunki, jossa on turvallista, hyvä terveydenhuolto, ilmainen koulutus ja kaupunkiluontoa. Kaupunkiluonto on myös asia, mitä meidän pitää osata markkinoida turisteille. Harvassa paikassa maailmassa pääsee kokemaan niin kaupunkifestarit, saariston kuin metsän saman päivän aikana.

Mun Helsingissä on tilaa ihan kaikille taustasta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta. Tuu mukaan tekemään Helsingistä kansainvälistä metropolia ja klikkaa itsesi Samelin tukiryhmään!

Start typing and press Enter to search