Suomi, jossa metsiä suojellaan, eikä polteta.

Mihin meidän tulisi keskittyä, kun teemme politiikkaa? Tästä alkaa sarja politiikan kysymyksiä, joihin Vihreiden nuorten puheenjohtajana lupaan ottaa kantaa ja edistää, jotta myös tulevien sukupolvien nuorilla olisi parempi maailma, missä elää ja kasvaa.

Syyskuu oli maailmanlaajuisesti neljänneksi lämpimin syyskuu ikinä mittausten historiassa. Elokuu oli toisiksi lämpimin. Niin Karibianmerellä ja Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin on viime aikoina koettu valtavan voimakkaita myrskyjä, ja epävakaat sääolosuhteet tulevat vain lisääntymään maapallon lämmetessä.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen tuleekin olla politiikan tärkein tavoite. Maanantaina julkaistussa kansainvälisessä tutkimuksessa todetaan, että jopa 37% Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennyksistä voitaisiin korvata istuttamalla metsää, jättämällä turvemaat koskematta sekä käyttämällä maapinta-alaa fiksummin. Samaan aikaan meillä Suomessa on hallitus, joka edistää metsien hakkuita, pitää turpeen kaivamista ja polttamista hyväksyttävänä ja edistää epätehokasta maankäyttöä hajauttamalla kaupunkirakenteita.

Tällainen ei vain käy. Meidän on typerää edistää suomalaisten metsien hakkuita hetkellisten voittojen toivoissa samalla tuhoten tämän maapallon.

Start typing and press Enter to search