Surullinen päivä suomalaiselle koulutukselle

Kokoomuksen ja keskustan edustajat kaatoivat maksutonta toista astetta vaatineen kansalaisaloitteen tänään vedoten väärään muotoiluun.

Kansalaisaloitteelta ei vaadita täydellistä lakitekstiä. Se olisi täysin kansalaisaloitteen periaatteen vastaista. Kansalaisen tulee pystyä tekemään aloite, vaikkei pystyisi palkkaamaan juristia kirjoittamaan sitä.

Nyt kyseessä oli toisen asteen opiskelijoiden tekemä aloite. Eduskunnan tulee käsitellä nuorten aloitteet siinä missä muutkin kansalaisaloitteet. Se, että hallituspuolueet eivät ole valmiita puolustamaan koulutuksen maksuttomuutta, ei oikeuta piiloutumaan teknisten muotoseikkojen taakse.

Maksuton toinen aste olisi valtava edistys koulutuksen saavutettavuudessa. Nyt joka neljäs opinnot keskeyttänyt on kertonut rahatilanteen vaikuttaneen keskeytykseen. Näin ei koulutukseen panostavassa Suomessa saa olla. Jokaisen tulee pystyä kouluttautumaan niin pitkälle kuin haluaa varallisuudesta riippumatta.

Tämä on häpeällinen päivä kansalaisdemokratialle ja surullinen päivä amiksille, lukiolaisille ja suomalaiselle koulutukselle. Ei anneta tämän toistua enää ensi hallituskaudella. Äänestä eduskuntavaaleissa maksuttoman koulutuksen puolesta!

Start typing and press Enter to search