Translaki nyt!

 

Itsemääräämisoikeus kuuluu kaikille – uudistetaan ihmisoikeuksia loukkaava translaki.

Suomen nykyinen translaki vaatii juridista sukupuoltaan vahvistavalta muun muassa lisääntymiskyvyttömyyttä, täysi-ikäisyyttä sekä lääketieteellistä selvitystä “vastakkaiseen sukupuoleen” kuulumisesta. Laki on epäinhimillinen ja ihmisoikeuksien vastainen – se vie transihmisiltä oikeuden perheeseen, ei kunnioita translasten ja -nuorten itsemääräämisoikeutta ja ylläpitää binääristä sukupuolinäkemystä – käsitystä siitä, että sukupuolia on vain kaksi, vaikka todellisuudessa sukupuolten kirjo on moninainen.

Suomeen tarvitaan uusi itsemäärämisoikeuteen perustuva translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu omalle ilmoitukselle lääketieteellisen prosessin sijaan.

Translaki, jossa ikärajasta sukupuolen korjaamiselle luovutaan ja siirrytään esimerkiksi niin kutsuttuun Norjan malliin ja tarjotaan transnuorille mahdollisuus hormoniblokkerihoitoihin.

Translaki, josta sterilisaatiovaatimus on poistettu.

 

Ylipäänsä sukupuolen vahvistamisessa oikeudellinen ja lääketieteellinen prosessi pitää erottaa toisistaan: kaiken hoidon tulee perustua sukupuoliristiriitaa kokevan tarpeisiin – ei ulkoa määriteltyihin tapoihin olla mies tai nainen.

Translaissa tulee tunnistaa ja tunnustaa muunsukupuolisuus, ja muunsukupuolisille tulee tarjota yksilön tarpeisiin vastaavaa hoitoa.

Uuden translain lisäksi Suomen lain pitää tunnustaa kolmas sukupuoli ja kaikissa julkisissa yhteyksissä tulee huomioida sukupuolten moninaisuus.

 

 

Auta rakentamaan feminististä Suomea ja lahjoita kampanjaan: http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

ja tule mukaan tekemään kampanjaa liittymällä tukiryhmään: http://facebook.com/groups/samelinjengi/

Start typing and press Enter to search