Tulevaisuudessa myös Helsingissä voi olla ympärivuotiset kaupunkipyörät ja sulana pidetyt pyörätiet!

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli juuri mun valtuustoaloitteen koskien kaupunkipyöräkauden ympärivuotistamista ja pyöräilyn talvikunnossapitokokeilun vakinaistamista ja laajentamista. Lausunnon seurauksena HKL tuleekin nyt selvittämään kaupunkipyöräalueiden laajentamisen lisäksi myös kaupunkipyöräkauden pidentämistä ympärivuotiseksi.

Pyöräväylien tehostetun talvikunnossapidon kokeilu päättyy tänä vuonna. Kokeilussa neljää reittiä on pidetty sulana läpi talvikauden harjauksen ja jääneston avulla. Kaupunki tulee nyt pyöräilyn edistämisohjelman päivittämisen yhteydessä selvittää myös tehostetun talvikunnossapidon vakinaistamista sekä asteittaisesta laajentamisesta.

Laajentaminen on kuitenkin kiinni pyöräilyyn varatuista rahoista. Tulevaisuudessa pyörävylien hoidon määrärahoja tulee lisätä päättäväisesti, jotta myös talvikunnossapidon harjauksen ja jääneston kokeilua saadaan laajennettua nykyisiltä kokeilureiteiltä  kaikille pyöräilyn pääväylille ja tuleville baanoille. Tällä hetkellä pyöräilyyn varatut määrärahat ovat riittämättömät, ja pyöräilyyn panostaminen on kaupungin ja kaupunkilaisten etu niin viihtyisämpää ja elävämpää kaupunkia, ekologisesti kestävämpää liikkumista ja kaupunkisuunnittelua kuin kaupunkilaisten terveyttäkin edistettäessä. Pyöräilyyn sijoitetun euron on arvioitu tuovan takaisin kahdeksan euron hyödyt.

On hienoa todeta pyöräilyn supermaa Hollannissa vietetyn viikon jälkeen, että Helsinki ottaa taas askeleita kohti pyöräilyn huippukaupunkia! 🙂

Start typing and press Enter to search