Tunneli Tallinnaan ja yöjunalla Berliiniin?

Lentoliikenne on yksi nopeimmin kasvavista päästölähteistä. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen päästöjen ennustetaan jopa kolminkertaistuvan. Samassa ajassa, tuohon vuoteen 2050 mennessä, koko maailman kokonaispäästöt tulisi saada nollaan. Lentämisen päästöihin on siis puututtava – ja nopeasti.

Lähes mihin tahansa Suomesta on matkustamassa, on ylitettävä Itämeri. Vähäpäästöisimmät laivat ovat parempi vaihtoehto kuin lentäminen, mutta saastuttavat silti merkittävästi. Tälle tilanteelle meidän tulee luoda lisää ekologisia vaihtoehtoja.

Paras ratkaisu olisi rakentaa lisää junayhteyksiä Itämeren ali. Meidän tulee rakentaa tunneli Tallinnaan ja pyrkiä nopeuttamaan Baltian läpi Keski-Eurooppaan kulkevan junayhteyden muodostamista tänne Pohjolaan saakka, jotta lentämiselle on nopea ja vähäpäästöinen vaihtoehto. Samalla rakennamme yhteistyötä yli valtiorajojen.

Helsingin ja Tallinnan lähentyminen tuo valtavasti taloudellisia ja sosiaalisia etuja, kun ihmisten on helpompi tavata toisiaan aidon kaksoiskaupungin muodostumisen seurauksena. Tälle löytyy esimerkki myös Pohjoismaista: Kööpenhaminan ja Malmön yhdistäminen sillalla on hyödyttänyt paitsi molempien kaupunkien kasvua, myös Ruotsin ja Tanskan taloutta ja kehitystä.

Suomen tulee tukea Baltian maita Puolasta Viroon kulkevan Rail Baltica -hankkeen EU-rahoituksen toteutumisessa. Valtion tulee ottaa aktiivisempi rooli myös Helsinki-Tallinna tunnelin suunnittelussa. Tarvitaan lupauksia rahoituksesta, mutta myös toimia Euroopan unionissa: Euroopan unionin tulee rahoittaa myös suuri osa Helsinki-Tallinna tunnelista. Parempien junayhteyksien luominen Euroopan sisälle on avainasemassa, kun EU pyrkii ratkaisemaan ilmastonmuutosta.

Tulevaisuudessa Eurooppa on lähempänä kuin koskaan ilman, että meidän tarvitsee tuhota ilmastoa lentämällä. Helsingin ja Tallinnan väli tulee hoitua junalla alle puolessa tunnissa ja Suomesta päästä yöjunalla aina Berliiniin saakka!

Auta rakentamaan ilmastokestävää Suomea ja lahjoita kampanjaan: http://lahjoita.vihreat.fi/sameli-sivonen

ja tule mukaan tekemään kampanjaa liittymällä tukiryhmään: http://facebook.com/groups/samelinjengi/

Start typing and press Enter to search